About the Recipe
Вкусни пластове сладолед върху шоколадови бисквити, гарнирани с разтопен шоколад и пресни горски плодове.
Ingredients
1. 100 г шоколадови бисквити
2. 20 г масло или кокосово масло
3. 1 кофичка Coppa della Maga Шамфъстък
4. 1 кофичка Coppa della Maga Вишни със Сметана
5. 20 г черен шоколад
6. Пресни горски плодове
Preparation
1. Извадете от фризера двете кофички Coppa della Maga, за да омекнат;
2. Натрошете бисквитите на дребно;
3. Разтопете в микровълновата маслото или кокосовото масло и го добавете към бисквитите;
4. Продължете да ги раздробявате на ръка или в блендер до получаване на хомогенна тестообразна смес;
5. Прехвърлете сместа във форма за печене и притиснете, за да оформите долната част на тортата; поставете във фризера за 5 минути;
6. Извадете формата за печене, разстелете върху бисквитите кофичката Coppa della Maga шамфъстък и изравнете повърхността с вилица; Поставете във фризера за 5 минути;
7. Повторете горната стъпка с кофичката Coppa della Maga Вишни със Сметана;
8. Разтопете в микровълновата шоколада;
9. Извадете тортата от фризера, украсете с разтопения шоколад и пресни горски плодове и сервирайте веднага.